top of page

AANBOD

VERPLEGING AAN HUIS, OP MAAT VAN UW SITUATIE

Het aanbod van Thuisverpleging Marita Delrue

U bent uniek, elke patiënt is anders. Daarom organiseren we thuisverpleging op maat, die aansluit bij uw specifieke situatie. Ook uw zorgplan hangt af van wat u precies nodig hebt. Samen met u bekijken we wie er wanneer bij u langskomt. Zodat u weet wie u mag verwachten én zodat u 100% zeker bent dat u correct verzorgd wordt.

Algemene verpleging

Als u ziek bent of herstelt, kunnen zelfs de normaalste zaken moeilijk lopen. Uzelf wassen en aankleden, plakkers verversen, sokken vernieuwen… Kortom, de eenvoudige dagelijkse dingen. Ook daarbij helpen we u. Want een goede hygiëne is de basis voor elk herstel.

Wondverzorging

Wondverzorging is essentieel voor een gezond herstel na operatie of blessure. Uw wonde moet regelmatig ontsmet worden, verzorgd én afgedekt. Op die manier houdt u uw wonden zuiver en maximaliseert u de kansen op een mooie genezing. 

Dat is ook belangrijk voor het litteken dat u - eventueel - na de genezing zult overhouden aan uw kwetsuur. Een goede wondverzorging versnelt uw herstel en zorgt voor een mooier resultaat achteraf.

Inspuitingen

Het correct toedienen van medicatie is een vereiste voor een goed herstel. Soms moeten die geneesmiddelen toegediend worden via een inspuiting - denkt u maar aan bloedverdunners die bloedklonters voorkomen na een operatie. 

Uw thuisverpleger komt bij u langs op het afgesproken tijdstip om uw inspuitingen te geven. Met de regelmaat van de klok, zodat uw lichaam snel weer op eigen krachten komt.

Compressietherapie

Steunkousen bevorderen de bloedsomloop en zorgen ervoor dat het bloed niet kan klonteren. Zeer belangrijk als u lang moet stilliggen wegens blessure of na een operatie. Het aandoen van deze weerbarstige kousen is echter een moeilijke klus. Uw steunkousen moeten immers druk zetten op de juiste punten, voor een optimaal effect. Uw thuisverpleegster weet hoe het moet. U bent zeker van een correct gebruik van uw steunkousen en kunt helemaal gerust zijn.

Stomazorg

Het is niet altijd fijn om een stoma te moeten dragen. Dus vindt u het vast belangrijk dat uw stoma op een veilige manier wordt aangebracht én regelmatig wordt geledigd. Uw thuisverpleger doet dat met de glimlach. U hoeft zich niet verveeld te voelen. We ondersteunen en begeleiden u met zorg, zodat u zo weinig mogelijk last heeft van uw stoma.

Diabetes

Als u kampt met diabetes, moet uw situatie goed opgevolgd worden. De risico's zijn immers niet min. Uw thuisverpleger komt op het afgesproken moment bij u langs om uw waarden op te meten en medicatie toe te dienen. Het is niet altijd eenvoudig om te onthouden wanneer dat moet gebeuren. Geen nood, wij doen dat voor u.

Wilt u meer weten?

We vertellen het u graag tijdens een kennismakingsgesprek. Contacteer ons!

Thuisverpleging met een hart

bottom of page